Only the Cat Knows

Kobayashi Shotaro, Japani

初恋 お父さん、チビがいなくなりました, 2019, 104 min, S

Yukiko ja Masaru ovat olleet naimisissa jo yli 50 vuotta. Yukikon päivät kuluvat korealaisten tv-sarjojen, ruoanlaiton ja Chibi-kissan hoivaamisen parissa, kun taas Masarun eläkepäivien ohjelma on shogin pelaaminen paikallisella klubilla. Keskusteluyhteys avioparin välillä on olematon. Kissan kadotessa eräänä päivänä Yukiko tajuaa, että hänen avioliittonsa on täysin kuollut. Nähdessään kaiken lisäksi miehensä kahvilla tämän vanhan ihastuksen kanssa päättää Yukiko haluta avioeron.

Kobayashi Shotaro käsittelee japanilaista ajankohtaista teemaa eli ikääntyneiden lisääntyneitä avioeroja terävällä huumorilla, mutta kohtauksissa on myös lämpöä ja syvyyttä. Mustavalkotakaumat vievät nuoruuden vuosiin 60-luvulle, jolloin pariskunta kohtasi toisensa. Löytääkö jörö aviomies lopulta yhteyden tunteisiinsa? Entä löytääkö Yukiko yhteyden itseensä vuosia jatkuneen toisille omistautumisen jälkeen? Ja eipäs unohdeta kissaa!

Malla Salminen

Pe 13.3. 16:15 Korjaamo Elokuvasali
Su 15.3. 11:30 Korjaamo Kulmasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Ohjaus: Kobayashi Shotaro. Käsikirjoitus: Honcho Yuka, perustuen Nishi Keikon mangaan. Tuotanto: Fukase Kazumi, Miki Kazushi. Kuvaus: Kiyoku Motonobu. Pääosissa: Baisho Chieko, Fuji Tatsuya, Ichikawa Mikako. Kieli: japani. Levitys: The Klock Worx.