ON-GAKU: Our Sound

Iwaisawa Kenji, Japani

音楽, 2020, 71 min, K12

Koulun kovisjengiä johtava Kenji ja tämän kamut Ota ja Asakura keksivät eräänä päivänä, että voisivat perustaa bändin. Soittaahan he eivät osaa, mutta heidän bändinsä Kobujutsun yksitoikkoinen jumputus saavuttaa eläimellisen postpunkin tason, joka vie heidät koulujenväliseen rock-kisaan. Kisaan on kuitenkin jo ilmoittautunut pitkätukkafolkrockbändi Kobijutsu, jonka nimi on melkein sama kuin Kenjin bändin. Asia on selvitettävä miesten kesken, ja niin Kobujutsu lähtee ottamaan mittaa Kobijutsun jäsenistä.

On-gaku, tai ongaku, tarkoittaa musiikkia, ja sitäpä tässä Iwaisawan käsinpiirretyssä indietyylisessä animessa riittää. Mangasta adaptoidut hahmot ovat simppelissä ilmaisussaan hupaisia. Lopun huikeat musiikkikohtaukset on tehty rotoskooppauksella oikeiden muusikoiden kuvausta hyväksi käyttäen.

Eija Niskanen

Pe 13.3. 16:45 Orion
La 14.3. 22:00 Korjaamo Kulmasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ohjaus: Iwaisawa Kenji. Käsikirjoitus: Iwaisawa Kenji, perustuen Ohashi Hiroyukin mangaan. Tuotanto: Matsue Tetsuaki. Ääninäyttelijät: Sakamoto Shintaro, Maono Tomoya, Serizawa Tateto, Takenaka Naoto, Hiraiwa Kami. Kieli: japani. Levitys: Nikkatsu.