Labyrinth of Cinema

Obayashi Nobuhiko, Japani

海辺の映画館―キネマの玉手箱, 2019, 179 min, K12

Onomichin ainoaa elokuvateatteria ollaan sulkemassa. Teatterinjohtaja järjestää läpi yön kestävän leffamaratonin, jossa katsotaan Japanin leikkaavia sotaelokuvia. Lukiolaistyttö Noriko on varsinainen elokuvafani ja huomaa pian olevansa sisällä elokuvien tarinassa. Niin ovat myös Norikoon ihastunut Mario Baba, Hosuke ja yakuzaksi havitteleva Shigeru. Kaikki neljä pomppaavat sotaelokuvasta toiseen, toimien elokuvien taisteluiden keskellä.

Obayashilla on kaksi pyrkimystä: esittää Japanin sotien ja sotaelokuvien historia samuraiajoilta aina tähän päivään, sekä esitellä Japanin tekninen ja tyylillinen elokuvahistoria alkaen säestetyistä mykkäelokuvista nykyelokuvaan. Festivaalimme esitti Hanagatamin ja tutustutti yleisömme Obayashin (s. 1938) ällistyttävään elokuvatyyliin, jollaista ei löydy toista. Osalle on kauhuelokuva House jo tuttu. Obayashi sijoitti Labyrinth of Cineman synnyinkaupunkiinsa Onomichiin.

Eija Niskanen

La 14.3. 19:15 Kino Regina
Su 15.3. 19:00 Korjaamo Elokuvasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus: Obayashi Nobuhiko. Tuotanto: Obayashi Kyoko, Okuyama Kazuyoshi. Kuvaus: Sanbongi Hisaki. Pääosissa: Yoshida Rei, Asano Tadanobu, Atsuki Takuro, Hosoda Yoshihiko, Hosoyamada Takahito, Mitsushima Shinnosuke. Kieli: japani. Levitys: AMG Entertainment.