Jinpa

Pema Tseden, Kiina/Tiibet

ལག་དམར, 2018, 86 min, K16

Jinpa ajella rymistelee kuorma-autoa pitkin Tiibetin vuoria 5000 metrin korkeudella, kun auton kylkeen jysähtää lammas. Paikallisuskomusten mukaan Jinpan on sovitettava tekonsa laaman avulla. Tieltä hänen kyytiinsä liftaa mystinen mies, joka on matkalla kostamaan isänsä kuolemaa. Jinpa päätyy tienvarren teebaariin, jossa on lisää laitapuolen kulkijoita ja mystisiä tarinoiva tarjoilijatar.

Jos Balloon on hedelmällinen perhetarina, on Jinpa puolestaan mustalla huumorilla siivitetty road movie. Jinpa (roolissa näyttelijä nimeltä Jinpa, joka tekee myös isän roolin Balloonissa) on karismaattinen tietä rekallaan painava mies, joka saapuu kylään kuin lännensankari. Jinpan ja hänen kyydittävänsä keskustelut, autostereon kajautellessa O Sole Mio’a, tuovat mieleen oman Aki Kaurismäkemme lakonisen huumorin.

Eija Niskanen

La 14.3. 11:45 Korjaamo Kulmasali
Su 15.3. 14:30 Orion

Katso myös Pema Tsedenin Balloon.

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Ohjaus: Pema Tseden. Käsikirjoitus: Pema Tseden, perustuen Tsering Norbun ja Peman romaaneihin. Tuotanto: Wong Kar Wai, Jacky Pang. Kuvaus: Lu Songye. Pääosissa: Jinpa, Genden Phuntsok, Sonam Wangmo, Japal Tso, Dargye Tenzin. Kieli: tiibet. Levitys: Block2Distribution.