Dwelling in the Fuchun Mountains

Gu Xiaogang, Kiina

春江 水暖, 2019, 154 min, K12

Neljä veljestä läheisineen. Neljä vuodenaikaa. Neljä muutoksen tarinaa. Nuori kiinalaisohjaaja on luonut hämmästyttävän varmalla ja elegantilla otteella tämän esikoispitkänsä – opiskelematta päivääkään elokuvakoulussa. Rooleissa on useita ohjaajan sukulaisia tässä perhetarinassa, joka on myös metafyysinen matka ajassa ja paikassa.

Elokuvan nimi viittaa tunnettuun kiinalaiseen klassikkomaalaukseen 1400-luvulta. Veljesten elämä jatkuu maantieteellisesti pitkin jokea kuin jatkuvassa maalauksessa. Varsinainen huippukohta ja festivaalimme tämänvuotinen pitkän otoksen bravuuri on loppupuolella, yhden veljistä uidessa ja tyttöystävän juostessa samalla joenrantaa, kameran liikkuessa sivuittain kilometrejä yhdessä otoksessa. Gu sijoittaa henkilönsä aina osaksi ympäristöään.

Eija Niskanen

La 14.3. 16:15 Kino Regina
Su 15.3. 13:30 Korjaamo Elokuvasali + näkökulma

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Gu Xiaogang. Tuotanto: Chen Suey, Sung Megan. Kuvaus: Yu Ninghui, Deng Xu. Musiikki: Dou We. Pääosissa: Qian Youfa, Wang Fengjuan, Zhang Renliang, Zhang Guoying, Sun Zhangjian, Sun Zhangwei. Kieli: mandariini, fuyangin murre. Levitys: Wild Bunch.