Balloon

Pema Tseden, Kiina/Tiibet

དབུགས་ལྒང་, 2019, 102 min, K12

Kolme sukupolvea – isoisä, isä ja äiti sekä heidän villit pojankoltiaisensa – elää arolla paimentaen lampaita. Pojat lennättävät innoissaan ilmapalloja, joita he puhaltavat vanhempiensa tyynyn alta löytyvistä mystisistä esineistä. Perheessä on jo kolme lasta ja Kiinan valtion ylimääräisille lapsille määräämä sakko romahduttaisi perheen talouden. Mutta rehevällä arolla niin lampaita kuin lapsiakin sikiää lisää. Ja joskus esi-isän henki voi syntyä uudelleen.

Poikien koiruuksia vahdatessaan isä käy läpi kylän ihmissuhteita. Hänen sisarensa on päätynyt nunnaksi, mutta törmää nuoruudenrakastettuunsa. Vähän vanhemmalle kolmannelle pojalle pitäisi turvata koulunkäynti. Mutta nähdäänkö kaikki kyläläisten askareet aina oikeassa valossa? Lämminhenkisessä, vienosti hymyilevässä perhedraamassa käy miltei etnografisella otteella kuvattu aron tuulahdus ja näkemys tradition ja uskomusten merkityksestä 1980-luvun Tiibetissä, kuvattuna Qinghai-järven ympäristössä.

Eija Niskanen

To 12.3. 18:00 Korjaamo Elokuvasali (avajaiselokuva)
Su 15.3. 11:30 Korjaamo Elokuvasali

Katso myös Pema Tsedenin Jinpa.

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Pema Tseden. Tuotanto: A Tang Dynasty Cultural Communication, Factory Gate Films, Mani Stone Pictures, Beijing China Central Plains Digital Cinema Line production, iQIYI Pictures. Kuvaus: Lu Songye. Musiikki: Peyman Yazdanian. Pääosissa: Sonam Wangmo, Jinpa, Yangshik Tso, Konchok, Dudul, Druklha Dorje, Palden Nyima, Kunde, Dechen Yangzom. Kieli: tiibet. Levitys: Rediance.