Mrs. Noisy -elokuvan ohjaaja Amano Chihiro ja näyttelijä Nagao Takuma Helsinki Cine Aasian vieraiksi

 

Mrs. Noisy

Helsinki Cine Aasian 2020 ohjaajavieras on japanilainen Amano Chihiro, joka esittelee elokuvansa Mrs. Noisy (Misesu Noizi, 2019). Tokion kansainvälisillä elokuvajuhlilla viime lokakuussa ensi-iltansa saanut draamakomedia kuvaa ajankohtaista aihetta: tavallisten ihmisten päätymistä nettimeemeiksi ja mediasensaatioksi.

Myös Mrs. Noisyn näyttelijä Nagao Takuma vierailee Helsinki Cine Aasiassa ja osallistuu ohjaaja Amanon kanssa elokuvan näytöksiin lauantaina 14.3. ja sunnuntaina 15.3.

Pienestä erimielisyydestä alkava konflikti uuteen kotiin muuttavan kirjailijan ja hänen naapurinsa välillä johtaa tapahtumaketjuun, joka nostaa naiset laajamittaisen julkisen pilkan kohteeksi ja muuttaa molempien elämän odottamattomalla tavalla. Pääosan esittäjä Shinohara Yukiko palkittiin tammikuussa roolisuorituksestaan Asia-Pacific Film Festivalilla Macaossa.

Amano Chihiro (s. 1982) kuuluu japanilaisten naisohjaajien perinteisesti harvalukuiseen, mutta viime vuosina enemmän esille nousseeseen joukkoon. Vuodesta 2009 elokuvia tehneen Amanon tuotanto koostuu useista lyhyistä, keskipitkistä ja kokoillan elokuvista. Hän on sanonut pyrkivänsä eteenpäin Japanin elokuvateollisuudessa myös raivatakseen tietä muille naisohjaajille.

Elokuvissaan Amano on kertonut erityisesti naisten, nuorten ja queer-henkilöiden tarinoita. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat yaoi-mangaan perustuva No Touching at All (Doushitemo furetakunai, 2014) ja kolmekymppisen naisen menestyspaineita kuvaava Leap Year Girl (Uruudoshi no shoujo, 2015).

Nagao Takuma (s. 1981) esittää Mrs. Noisy -elokuvassa päähenkilö Makin aviomiestä Yuichiä. Hän on esiintynyt aiemmin muun muassa Kore-eda Hirokazun elokuvassa Siskokset (Umimachi Diary, 2015).

Amano Chihiro
Nagao Takuma